West = middagzon

 

 

 

Montage van SolarMagic® M70 op daken die niet op het zuiden liggen.

 

SolarMagic M70 op daken

Oost = ochtendzon

Er wordt een gat gemaakt van 140 mm. in de isolatie bij de nok van het huis.(foto 1). De zonne-cellen worden op het dak gelegd, dichtbij de plaats waar de ventilator moet komen (foto 2 en 3).

Daarna wordt er in de bolling van een dakplaat een gat van 8 mm. gemaakt om het snoer door te leiden naar binnen. (Let op, bij dakpannen niet boren, dan wordt het snoer langs een dakpan naar binnen geleid. De zonnecellen kunnen geschroefd of gekit worden (foto 2). Het gat wordt afgedekt door de zonnecel.

Omdat de dakvlakken naar het oosten en het westen liggen, worden de zonne-cellen aan beide zijden van het dak geplaatst, zodat de zon er de hele dag op kan schijnen (foto 4).

De snoeren van de zonne-cellen worden samengevoegd, blauw aan blauw en bruin aan bruin. Vervolgens worden ze aangesloten op het kroonsteentje van de ventilator.

De pijp met ventilator wordt daarna in het gat bij de nok gestoken, met het uiteinde in de ruimte tussen de isolatie en het dak, en daarna vastgezet (foto 6).De pijp vastzetten met bijv. montage-strip zoals op de foto. De pijp met ventilator wordt nu met pijp verlengd naar de plaats waar de warme lucht het huis ingeblazen moet worden (foto 3). Bij de bocht in de buis is geluiddempende flexslang toegepast (foto 8).

Daarna wordt er een gat van 140 mm. in het plafond geboord, waarin de pijp wordt aangesloten en de plafond-flens voor het luchtrooster wordt gemonteerd (foto 7 en 9). Het snoer van de ventilator wordt aangesloten op de thermostaat (foto 6 en 10)