Noord

Montage van SolarMagic® M70

in een huis met een zolderruimte.

Zuid

     

De zonnecellen worden op het dak gelegd (foto 1). Naderhand kunnen ze vastgeschroefd of gekit worden.Er wordt een gat van 8 mm. geboord in de bolling van een dakplaat, waar de kabels van de zonne-cellen doorheen gevoerd worden. De ene zonnecel kan eventueel over het gat worden gelegd, zodat de kabels afgesloten liggen onder de zonnecel. Let op, bij een pannendak worden de snoeren langs een dakpan naar binnen geleid.


In het plafond wordt een gat van 140 mm. geboord, waar men de snoeren van de zonnecellen doorheen trekt, om ze met het kroonsteentje van de ventilator te verbinden (foto 2). De draden van de zonne-cellen samenvoegen, blauw aan blauw en bruin aan bruin, waarna ze worden aangesloten in het kroonsteentje (foto 3).

De pijp met ventilator samen met de meegeleverde flens wordt daarna in het gat geschoven.

De flens wordt aan het plafond geschroefd. Daarna wordt het luchtfilter in de pijp geschoven, met de punt richting ventilator (foto 4). Let op dat het filter de ventilator niet raakt. Eventueel de punt indrukken. Het luchtrooster wordt op de flens gedraaid met de klok mee.(foto 5 en 6). Het snoer van de ventilator de kamer in trekken, waarna deze wordt aangesloten aan de thermostaat (foto 7).

Foto 8 laat de onopvallende zonne-cellen zien op de zuidzijde van het huis.